Nasiona Dyni makaronowej Warszawska 2g Legutko

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,20 zł 2.20
ilość szt.

towar niedostępny

Producent: W. Legutko
Kod produktu: 5903837415106

Opis

Uprawa Dyni - w sam raz dla hobbystów! 

Dynia Zwyczajna Makaronowa Warszawska Cucurbita pepo

Jak siać? Dynie wysiewa się bezpośrednio do gruntu w I połowie maja
na głębokość 2-3cm, w rzędach o odległości 1x1m od siebie.

Warunki uprawy: Miejsce słoneczne, ciepłe oraz podłoże z opty-
malną zawartością azotu. Żyzna i przepuszczalna gleba jest właściwa dla dyni.
Temperatura otoczenia powinna wynosić minimum 10°C aż do 25°C,
ponieważ przy mniejszej niż dziesięć stopni może nie wyrosnąć, a przy zerowej umiera.

Zbiór: W październiku, kiedy owoce zżółkną.

Praktyczne ciekawostki:

Wyjątkowa jednoroczna odmiana makaronowa potrzebuje obszernego miejsca, niczym nieskrępowanego, dla optymalnego wzrostu owoców. Wysiew nasion do gruntu niech odbywa się dopiero jak przeminą zimni ogrodnicy. Żarłoczne dynie, żeby obficie wydać plon, najlepiej będą się czuć w I roku po oborniku, na podłożu wzbogaconym kompostem oraz czarną agrowłókniną dla zwiększenia ciepła, utrzymania odpowiedniej wilgoci i zabezpieczenia przed chwastami czy chorobami. Absolutnie wyklucza się sianie dyni na glebie, którą wcześniej użytkowała inna dynia obojętnie jakiej odmiany aż do 5 lat. Nierzadko mogą pojawić się choroby, ale na nie również są sposoby w postaci odpowiednich środków na szkodniki czy środków grzybobójczych. Dynia Makaronowa Warszawska jest pierwszą polską odmianą, która w latach 90 XX wieku została wyhodowana w naszym kraju. Ma tak bogaty skład w wartości odżywcze, że bez wahania rekomendowana jest dla osób osłabionych, z różnymi dolegliwościami jak np. zaburzenia prawidłowego funkcjonowania metabolizmu.


Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
577 886 675
Sklep internetowy Shoper.pl